KURUMSAL “GENÇ” FIRSATLAR

Bazı kurumların bazı uygulamalarını o kadar çok beğeniyorum ki web sitelerindeki İK sayfalarında her gördüğümde, haklarında her haber okuduğumda “Evet, İK sonunda gerçek değerini buldu / bulacak.” diyorum. Bugün Kariyer Dergi’yi okurken de yine aynı duygu içerisine girdim ve sizinle paylaşmak istedim. 

Alarko Holding’in yerini biliyor musunuz bilmiyorum, muhteşem bir boğaz manzarasına sahip. İstanbul’da yaşayan çoğu insanın gıpta edeceği bir işyeri, değil mi? 🙂 Ama genç profesyoneller için farklı bir önemi daha olacağını düşünüyorum ki; o da “Alarko İstikbal Kulübü”. Üzeyir Garih ve İshak Alaton’un büyük emekleri ile kurduğu klüp 1985 yılından günümüze hala aynı dinamikliğiyle yaşamakta. Ama bana göre burada en çok beğeni kazanan uygulama, bireyleri yeteneklerine ve yetkinliklerine göre geliştirip yönlendiriyor olması. AİK aynı zamanda şirket içi network imkanını arttırmakta ve sosyal etkinlikleri ile bireylerin deyim yerindeyse “kafa dağıtma”sını sağlamakta. Yani AİK, çalışanlara şirket içerisinde bir sivil toplum kuruluşu gibi faaliyet gösterme imkânı yaratmaktadır. 

Aslında Alarko’dan bahsederken benzer bir uygulamanın Schneider’de de olduğu aklıma geldi. Son birkaç yıl içerisinde ciddi bir büyüme gösteren Schneider’in sunumunu bir kongre sırasında dinleme fırsatım olmuştu. “Farklı jenerasyonları bir arada tutmak için çalışmaya anlam kazandıracak sistemler ve kültür oluşturuyoruz.” diyen Türkiye ve Orta Asya İK ve İç İletişim Direktörü Aylin Satun Olsun, İK’nın ana temasının yetenek yönetimi üzerine kurulduğunu belirtmekte. Bu nedenle gençlere ciddi fırsatlar tanıyan Schneider ekibi, aynı zamanda bünyesindeki profesyonellerin öğrencilere eğitim vermesine olanak sağlamakta. Sosyal medyayı da etkin kullanan Schneider, iş ilanlarını, kariyer günlerini, proje yarışmalarını ve benzeri haberleri facebook üzerinden gençlere aktarmaktadır.

2012 planlarını şu günlerde çizmeye başlayan İKcılar olarak, gelecek senelerde yönetim koltuğunu genç profesyonellerin eline daha sağlam bırakmamız gerekmektedir. Bu nedenle profesyoneller ile dolu bir kurum yaratmak için profesyonelliğe giden adımları planlamalı, tüm basamaklar için özverili çalışmalar yapmalıyız.

Bol “değer”li günler

Merve

Yorum bırakın